Emócie Lili

Talentovaná, dvadsaťročná speváčka a skladateľka Lila (vlastným menom Lili Rybová), pochádza z Bratislavy a hudbe sa venuje od svojich pätnástich rokov. Jej tvorba predstavuje originálny zvuk, v ktorom sa dokonale prelínajú jemné vokály a emocionálna hĺbka R&B s pulzujúcou energiou, ale nebojí sa experimentovať aj s inými žánrami. Jej prvou úspešnou skladbou bol singel Airplane Mode, ktorú nahrala so slovenským producentom Pristageom.

Minulý týždeň vydala singlovú novinku Purpose, ktorá predznamenala jej prvý rozsiahlejší EP projekt s názvom Closure. Emotívne nabité päťskladbové EP mladej slovenskej speváčky prevádza piatimi fázami smútku – popieranie, hnev, zjednávanie, depresia a prijatie, prostredníctvom palety jedinečných  hudobných štýlov. Skúma v ňom hlboké emócie spojené so stratou a uzatváraním kapitol vo svojom živote.

Closure nie je len hudobným albumom, ale aj umeleckým dielom, ktoré rozoberá univerzálne ľudské emócie a ponúka cestu uzdravenia. Closure je pre mňa viac ako len EP, je to moje prvé dieťa a som nesmierne šťastná, že som ho mohla pokrstit práve na festivale ŽVF v Pezinku pred celou komunitou hudobníkov a všetkých, čo sa na ňom podieľali. Dúfam, že si každý nájde ten svoj Closure pri počúvaní aspoň jednej z piesní, vyjadrila sa speváčka Lila.

Hudobné videoklipy k albumu, v ktorých sa objavujú aj tanečníci zo Street Dance Academy, vytvoril Lukáš Jurečko. Vizuálne stvárňujú spektrum emócií, a to pomocou reprezentatívnych farieb: žltej, červenej, fialovej, modrej a bielej. Producentom celého projektu je Maxx Miklos.

Renáta Tomášová / Warner Music Slovakia / Opus