Bezstarostná

Talentovaná speváčka a skladateľka Liia, vlastným menom Lili Rybová vydáva v spolupráci s YAELom svoj druhý debutový singel v slovenskom jazyku s názvom VPHD. Energická, moderná skladba obsahujúca prvky drum and bass, text je písaný samotnými hudobníkmi a je predovšetkým o bezstarostnosti, dobrom naladení a správnom pohľade na život. Hudobným producentom piesne je Maxx Mikloš, jeden z najlepších a najžiadanejších slovenských hudobných producentov súčasnosti.

S Matúšom (YAELom) sme sa poznali a obaja sme v minulosti pracovali s Maxxom, takže celá spolupráca bola taká veľmi domovská a naturálna, ako keby dvaja kamoši prišli do štúdia a z fleku napísali pieseň popri rozprávaní sa o živote. Nemali sme predurčené, akým smerom tú pieseň chceme ťahať, ale tým, že bola v štúdiu dobrá atmosféra, tak z toho vznikla takáto vibe-ovačka, opisuje prirodzený proces tvorby speváčka.

Liia má momentálne rozpracované početné spolupráce so slovenskými, i zahraničnými producentmi a to hlavne v žánri drum and bass. Piesne píše prevažne v anglickom jazyku, no občasne chce vydať aj slovenskú tvorbu.

Bibiána Lazarová / All About Music