Spomienky na leto

A´cappella Voising má za sebou krásne romantické leto, na ktoré si zaspomínala v novom singli a klipe Dýchaj. Voising si stihli zaspievať na medzinárodnom a´cappella festivale a absolvovať výnimočné workshopy,  Po ceste z Chorvátska doladili novinku, ktorá je vyznaním lásky. Dvaja členovia kapely sa totiž stali partnermi a našli jeden v druhom životnú lásku.

Pieseň vznikla začiatkom roka 2024. Mali sme vtedy objednávku na letný hit a ten sa mi nedarilo nijako zložiť. Bolo to náročné, hodiny za klavírom a nič. Kreatívny kopanec som dostal až vtedy, keď som si uvedomil, že žena, s ktorou spievam a zažívam krásne chvíle na javisku počas koncertov, je moja životná láska. Viac mi nebolo treba, Pieseň je totiž o Katke a pre Katku, moju lásku, vysvetľuje autor piesne Viktor Nižník.

K piesni sme chceli klip, z ktorého pôjde pozitívna letná energia. Konkrétna idea prišla na ceste zo Zadaru. Sedeli sme dlhé hodiny v aute a počúvali sme demo nahrávku. V tom sme si začali spievať nápev, ktorý môžete počuť v začiatku piesne a vznikali tak party, ktoré sme dodatočne nahrali po príchode domov. Bola to taká spoločná tvorivá chvíľa, opisuje Rado Tomeš.

Nora Krchňáková / NK Factory